Nieuws

Spotify gaat deal aan met grootste platenlabel van India

Komt er na een Arab hub nu ook een Indian hub?

 

Spotify en T-Series, het grootste platenlabel en filmproductiehuis in India, heeft een nieuwe contentovereenkomst aangekondigd waardoor er een nieuwe lading Indische muziek beschikbaar zal zijn op het streamingplatform.

 

De catalogus omvat zo’n 160.000 liedjes van populaire Indische artiesten die vanaf vandaag beschikbaar zullen zijn voor Spotify-gebruikers.

 

Spotify probeert al een tijdje voet aan wal te krijgen in India. De deal met T-Series effent alvast dat pad voor de Zweedse muziekstreaminggigant.

 

Het was namelijk een pad dat niet altijd over rozen ging. Spotify plant al maanden een release in India, maar krijgt veel tegenkanting van de Indische platenlabels.

 

Het bedrijf heeft zichzelf een paar keer in de voet geschoten door artiesten direct te benaderen zonder tussenkomst van een platenlabel, waarmee Spotify zich de toorn van de Indische platenlabels op de hals haalde.

 

De spanningen lijken uitgeklaard te zijn, en Spotify werkt nu naarstig verder aan hun release in de Indische markten, die goed is voor 1,3 miljard potentiële gebruikers.

 

Spotify is de laatste tijd zijn geografische radius sterk aan het uitbreiden. Eind vorig jaar maakte de Zweede muziekstreaminggigant nog bekend dat het een release plande in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

 

Die deal zorgde ook voor het ontstaan van de “Arab hub” op Spotify, een verzamelplaats voor de beste Arabische artiesten van het moment. Benieuwd of er nu ook een “Indian hub” zit aan te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business