Nieuws

Samsung lanceert vernieuwde Samsung Galaxy M-series op 28 januari in India

Samsung is bezig met een grote vernieuwing in het midrange-segment, de Galaxy M-serie moet daar de eerste vruchten van gaan plukken, onder andere door de komst van nieuwe high-end functies die nu eerst in midrange smartphones beschikbaar zijn.

Met de opkomst van onder andere Xiaomi en Huawei (en Honor) in landen zoals India en China heeft Samsung een behoorlijke terugval meegemaakt van zijn verkopen in de landen waar voornamelijk het low-end en midrange-segment erg populair is. Ook in het westen heeft Samsung het moeilijk om zijn midrange telefoons aan de man te brengen – ook in het high-end segment is er een daling voorzien. Om deze daling af te remmen, zal Samsung voortaan zijn midrange telefoons anders in de markt gaan zetten, zo zullen midrange telefoons de nieuwste functies als eerste krijgen, gevolgd door de high-end telefoons. Op 28 januari zal Samsung de Galaxy M-serie lanceren, de eerste telefoons met een Infinity-notch. Reuters is al in gesprek geweest met de Indiase topman van Samsung, en heeft de prijzen achterhaald.

Teaser van Samsung voor de grote batterijen in de Samsung Galaxy M-serie.

Op het moment van schrijven, liggen de specificaties van een van de toestellen al op straat. Vermoedelijk zal Samsung om te beginnen een drietal toestellen in de serie op de markt brengen: de Galaxy M10, M20 en M30. AllAboutSamsung lekte eerder al informatie over de M20, zo zou het toestel een 5.000 mAh batterij bevatten. Via Slashleaks verscheen er eerder ook al een Antutu-benchmark van de M20, die door het leven zal gaan als de SM205F. Er is, volgens de screenshot, namelijk een Exynos 7885 aanwezig met twee ARM Cortex-A73 kernen, gekoppeld aan zes Cortex A53-kernen. Voor de grafische rekenkracht is er een Mali-G71 MP2 gpu aanwezig. Verder beschikt de M20 over 3 GB RAM-geheugen en 32 GB interne opslag, al zal er mogelijk een variant met meer RAM- en opslaggeheugen beschikbaar zijn.

Nieuwe high-end functies

In een interview met Reuters heeft een topman van Samsung India aangegeven dat het hoopt, door het toevoegen van high-end functies in zijn midrange toestellen, meer aandacht te trekken bij de jongere doelgroep. Een groot deel van deze doelgroep spendeert momenteel zijn geld bij onder andere Xiaomi (Redmi), Huawei (Honor) en OPPO (Realme), terwijl Samsung een stuk minder vaak wordt overwogen. Een van de functies die nu toegevoegd zal worden, is de Infinity-notch, het design heeft veel weg van de notch op de OnePlus 6T en OPPO RX17 Pro. Verder spreekt een launchpagina van Samsung op de Indiase website van Amazon al over een ‘Oh-mAh-God’-batterij, die razendsnel opgeladen kan worden. Dat zou kunnen betekenen dat Samsung eindelijk weg zal doen met zijn QC 2.0 snellaadtechniek.

Snelladen op een Samsung smartphone gaat vermoedelijk veranderen…

De topman van Samsung India heeft de prijzen van de M-serie weten te onthullen aan Reuters, in India zullen de prijzen tussen de 10.000 en 20.000 Roepies liggen. Zou je dat direct omrekenen, dan kom je uit op prijzen die tussen de 150 tot 250 euro liggen. Het is echter nog onbekend of de M-serie daadwerkelijk buiten de Indiase landsgrenzen uitgebracht zal worden. De huidige midrange serie in India, de J-serie, is ook haast niet buiten India verkrijgbaar. Het Nederlandse GalaxyClub bracht eerder al wel zijn verwachtingen naar buiten; de website noemt dat de serie in de volgende Europese landen uit zal komen: Engeland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Scandinavië. Het is mogelijk dat Samsung besluit om de telefoon niet in de Benelux uit te brengen, al zijn dit de landen die GalaxyClub tot nu toe heeft kunnen bevestigen, dit kan op een later punt nog wijzigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business