Nieuws

WhatsApp gaat strijd aan met fake news

WhatsApp wil de verspreiding van fake news op het platform verminderen en beperkt je daarom in het aantal keer dat je een bericht kan doorsturen.

In een aankondiging van Reuters staat vandaag te lezen dat Facebook’s WhatsApp de strijd aangaat met misinformatie, ook wel fake news genoemd. Dit wil de chatdienst bereiken door het aantal keer dat je een bericht kan doorsturen naar iemand te beperken tot 5.

De maatregel gaat in vanaf volgende maandag. Momenteel kan je een bericht delen met 20 personen of groepen, maar vanaf dan zal dat dus vier maal minder zijn. Deze manier van werken werd tot dusver enkel gebruikt in India. De maatregel werd daar ingevoerd nadat valse geruchten op sociale media voor de dood van meerdere mensen zorgden, onder andere door valselijk te zeggen dat zij kindersmokkelaars waren.

De wijziging werd aangekondigd door Victoria Grand, VP of Policy and Communications, op een evenement in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië.

Met zijn 1,5 miljard gebruikers is WhatsApp een enorm populaire app, maar omdat chatberichten steeds privé zijn, is het moeilijk om de bron van een nieuwsbericht op te sporen en de echtheid ervan te controleren.  Wees dus steeds op je hoede en kijk met een kritische blik naar de informatie die je online leest, bijvoorbeeld door online de oorsprong van het bericht te zoeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business