Nieuws

Philips OLED- en LCD-televisies voor 2019 is geïntroduceerd, meer Dolby Vision en HDR

TP Vision had gisteravond een evenement in Amsterdam om zijn nieuwste Philips-televisies te gaan lanceren voor modeljaar 2019. Het Nederlandse bedrijf zet dit jaar vol in op OLED- en lcd-televisies.

Philips heeft al een aantal jaren zijn licentie voor onder andere televisies uit handen gegeven aan externe partijen. In het geval van de Europese markten heeft TP Vision het roer overgenomen. Bij een evenement in Amsterdam heeft de partij nu zijn nieuwste OLED- en lcd-televisies geïntroduceerd voor modeljaar 2019. Het werd tijdens de presentatie al duidelijk dat er een grote focus ligt op Dolby Vision en HDR10(+). Voor het modeljaar 2019 zijn er voor nu twee ‘nieuwe’ OLED’s geïntroduceerd, naast dat Philips ook met een hoop nieuwe lcd-televisies komt, waaronder ‘The One-serie’. Op het softwarevlak heeft Philips ook een aantal grote wijzigingen; ten eerste is er voortaan standaard Android 9.0 aanwezig op de nieuwste modellen, tegelijkertijd bieden alle televisies met Android 9.0 Pie ook ondersteuning voor twee digitale assistenten: Amazon Alexa en Google Assistant.

Philips 804 en 854

Het afgelopen jaar heeft Philips een flink succes geboekt met zijn 803 en 903 OLED-televisies, daar zet het bedrijf dit jaar dan ook weer groots op in met de Philips 804 en 854. Er zitten wel behoorlijk veel verschillen tussen de twee modeljaren, zo bieden de nieuwe OLED’s geen speakers die in een samenwerking met Bowers & Wilkin werden ontwikkeld. Verder bieden de nieuwe televisies een vernieuwde P5-beeldprocessor; inmiddels is het al de derde generatie beeldprocessor in de P5-generatie. Volgens Philips heeft de processor meer rekenkracht, waardoor deze beter in staat zou moeten zijn om ruis beter te onderdrukken, naast dat de processor meer scherpte en contrast op moet leveren. Op het gebied van High Dynamic Range bieden de nieuwe televisies in elk geval meer dan voldoende smaken: naast ondersteuning voor HDR10, HDR10+ en HLG, komt daar nu ook Dolby Vision bij. Om te voldoen aan deze standaarden hebben de televisies, volgens Philips, een maximale helderheid van 1000 cd/m2.

Naast de twee nieuwe OLED-televisies, komt het bedrijf tevens met een groot aantal lcd-varianten, het bedrijf zal zich specifiek gaan richten met het klapstuk: ‘The One’ (PUS7304). Deze televisie moet helpen bij het aankoopproces voor klanten, in plaats van het opzoeken van modelnummer en specificaties, moet deze televisie ‘zichzelf verkopen’. Philips heeft er dan ook voor gekozen om niet geheel mee te gaan richting het high-end segment, maar juist de focus te leggen tussen het high-end en midrange segment van televisies. Qua specificaties krijg je een UHD-scherm met ondersteuning voor HDR10+ en HLG; dat geldt, volgens Philips, overigens voor 90 procent van alle televisies van de fabrikant in 2019. Verder is er ook de PUS9104-serie, daarbij heeft Philips samengewerkt met Georg Jensen voor het ontwerp van de 55-inch televisie. Ook is er nog de PUS8804, deze televisie kan zich onderscheiden door de Bowers & Wilkin speakers onder de gestoffeerde onderkant van de televisie – deze televisie biedt tevens de P5 processor voor betere beeldverwerking, net zoals de PUS7304 en PUS7504 uit de Performance Series.

Wanneer zijn ze te koop?

Op het moment van schrijven is er nog niks bekend over de prijzen van de nieuwste Philips televisies, ook heeft het bedrijf nog geen duidelijkheid verschaft over wanneer de televisies in de verkoop gaan. Wel is het bekend dat de twee OLED-televisies, de 804 en 854 in twee formaten beschikbaar komen: 55- en 65-inch. De Philips 9104-serie is enkel beschikbaar in 55-inch, terwijl de 8804-series begint bij 50-inch, naast dat deze serie ook beschikbaar zal zijn in 55- en 65-inch. ‘The One’ is beschikbaar in elk formaat dat je zou durven wensen; Philips laat de PUS7304 starten op 43-inch, maar er zijn ook 50-inch, 55-inch, 58-inch, 65-inch en 70-inch varianten beschikbaar. Als laatste is er nog de PUS7504, daar valt er te kiezen uit 50- en 55-inch. Voor nu is het dus nog wachten tot er meer duidelijkheid komt over de prijzen van de televisies. Later dit jaar zullen we een aantal modellen onze redactie laten passeren om de televisies uitgebreid te kunnen testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business