Nieuws

Samsung wil ecologische voetafdruk verkleinen

De klimaatmars van gisteren bracht nogmaals aan de aandacht dat we ecologischer moeten leven. Ook Samsung gaat zijn steentje bijdragen.

Niet alleen wijzelf, maar ook bedrijven als geheel moeten werken aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Een belangrijk aspect waaraan nog flink gewerkt kan worden, zijn de verpakkingen van producten. Vaak zie je hier onnodig veel plastic en dat is natuurlijk allesbehalve goed voor de planeet. Samsung heeft daarom besloten om iets te doen aan het plastic waarmee producten verpakt zijn.

Vorig jaar kondigde Samsung reeds aan dat het tegen 2020 volledig wil overschakelen op hernieuwbare energie. Het milieuverhaal van Samsung is echter nog niet afgelopen, want het is daarnaast van plan om in de eerste helft van 2019 al het plastic in verpakkingen te vervangen door duurzamere materialen zoals bio-plastic, gerecycleerd plastic en papier. Bij het gebruik van papier zal er bovendien gekozen worden voor duurzame soorten die gecertificeerd zijn door milieuorganisaties.

Niet alleen de verpakkingen zullen veranderen, maar ook het design van sommige producten zal er anders uitzien. Zo zullen opladers een matte afwerking hebben zodat er geen plastic beschermlaag nodig is om de glans te kunnen behouden.

Tot slot verwacht Samsung de volledige overstap op milieuvriendelijker materiaal af te ronden tegen 2020. Aangezien het een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld is, zal deze overstap een aanzienlijke impact hebben op de globale ecologische voetafdruk. Tegelijk vormt dit een voorbeeld voor andere technologiebedrijven, waardoor zij aangezet worden om eveneens een ecologischer beleid te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business