1dayfly.com

Aanbiedingensite 1DayFly.com vroeg vorige week uitstel van betaling aan. De site ging ook op zwart en er was enkel een boodschap te zien dat de onderneming niet meer aan de betalingsplichten kon voldoen. Toen werd al melding gemaakt van een eventuele doorstart.

Die doorstart lijkt er nu ook te gaan komen. Er werd uitstel van betaling verleend door de rechtbank van Den Haan en de website werd bijgewerkt met een nieuwe boodschap, namelijk dat de interesse voor een doorstart overweldigend is. De Nederlandse onderneming – onder leiding van Roderick Voerman – verwacht dat de website binnen enkele weken terug online is.

Gedupeerden kunnen ondertussen contact opnemen met het e-mailadres op de website. Die zouden vervolgens snel een reactie moeten ontvangen van het bedrijf.


Update 30 januari 2019:

Bij RTL Z verscheen meer info over de zaak. Het faillissement zou het gevolg zijn van een mislukte overname, volgens curator Martijn Vermeeren. Er zouden vijftien partijen interesse hebben in een mogelijke doorstart, waaronder concurrerende kortingensites en leveranciers, maar ook grote partijen zoals bijvoorbeeld uitgevers. Het is vandaag de laatste dag voor deze partijen om hun bieding in te leveren. Ondertussen ontvingen ze al zes biedingen.

De curator moet vervolgens kijken welke biedingen serieus zijn, daarnaast willen de bieders ook nog contracten inzien, personeel spreken en dergelijke. Toch hoopt de curator eind deze week al meer duidelijkheid te kunnen geven over een doorstart van 1DayFly.