Nieuws

Met deze app kunnen surfers haaien spotten

In Sydney is surfen niet zonder gevaar. Haaienaanvallen zijn een echte bedreiging en daarom wordt er actief gewerkt aan oplossingen om deze ongevallen tot een minimum te beperken. Een voorbeeld hiervan is een app om haaien te spotten via dronebeelden.

Tegenwoordig worden er vaak haaiennetten, vallen en zelfs helikopterpatrouilles ingezet om de haaienaanvallen tegen te gaan. Dat kan beter, dacht Jason Iggleden en hij ontwierp een app die live dronebeelden geeft waarmee surfers haaien kunnen spotten.

De bouwer van de app gelooft alvast rotsvast in zijn project. Hij verkocht zowat al zijn bezittingen en investeerde alles in de app. Als hij een haai spot, waarschuwt hij in eerste instantie de kustwacht. Bij dringende zaken neemt hij het heft in eigen handen en haalt hij surfers uit het water met zijn megafoon.

De dronebeelden worden geüpload naar de backend van de applicatie waar ze verwerkt worden. Gebruikers kunnen niet alleen livebeelden raadplegen, maar krijgen ook meer informatie over de surfcondities. Bij gevaren worden er ook waarschuwingen uitgestuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business