Nieuws

Panasonic lanceert staande lamp met verborgen camera

Al moet je ‘verborgen’ wel met een korreltje zout nemen.

Wanneer je de volgende keer in een hotelkamer of Airbnb bent, is het uitkijken voor de nieuwe beveiligingscamera van Panasonic, die zit namelijk verstopt in een staande lamp. Het gaat om de HomeHawk FLOOR die werd gelanceerd op Indiegogo voor 185 dollar in verschillende hoogtes en kleuren. Via de lancering op Indiegogo wil Panasonic feedback verzamelen van early adopters zodat ze kunnen beslissen hoe (en óf) ze het product ook naar een breder publiek brengen.

Het idee van de lamp is dat je een beveiligingscamera in huis kan hebben zonder dat er ergens een intimiderende camera in een hoekje aan de muur hangt. Bovendien worden kabels zo meteen netjes weggewerkt zonder dat je nog iets moet bevestigen aan de muur. Het klinkt logisch, maar dat neemt niet weg dat het een nogal creepy bijsmaak heeft.

Binnen de lamp zit een best indrukwekkende camera. Er wordt opgenomen in 1080P op een intern SD-kaartje en het toestel beschikt over een kijkhoek van 140 graden. Er is een ingebouwde microfoon voor 2-way communicatie, een night vision mode en de mogelijkheid om tot anderhalfuur te blijven opnemen via een reservebatterij wanneer de stroom wegvalt. Met geo-fencing schakel je de camera automatisch in wanneer je het huis verlaat en het toestel kan worden gekoppeld aan populaire spraakassistenten. De beelden bekijk je via de HomeHawk App.

Elegant of creepy, die keuze laten we aan jou.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business