Nieuws

Wii-winkelkanaal sluit deze week zijn deuren

Het einde van een tijdperk, maar iedereen zal zich voor de rest van zijn leven de soundtrack blijven herinneren.

In december 2006 opende Nintendo het Wii-winkelkanaal. Hier konden gamers WiiWare-software, Wii-kanalen en Virtual Console-games downloaden en Nintendo Points inwisselen.

Op donderdag 31 januari 2019 wordt het aankopen van WiiWare, Virtual Console-software en Wii-kanalen (inclusief gratis software) onmogelijk. De sluiting van het kanaal komt niet als een verrassing. In 2017 kondigde Nintendo al aan dat het einde in zicht was. Sinds 26 maart 2018 was het ook al niet meer mogelijk om Nintendo Points toe te voegen aan het kanaal. Wie nog ongebruikte Nintendo Points heeft, doet er dus goed aan om nog snel wat software aan te kopen. Het is namelijk niet mogelijk om ongebruikte punten terug om te zetten naar geld. Punten die niet gebruikt werden, gaan dus helaas verloren.

Later in 2019 zal het Wii-winkelkanaal volledig worden stopgezet, inclusief de functie om software opnieuw te downloaden. Het Wii-winkelkanaal is dankzij ‘backwards compatibility’ ook toegankelijk op de Wii U. Ook hier zal het kanaal dus verdwijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business