Nieuws

Collibra is eerste Belgische start-up met miljardenvalidatie

Belgisch leider in databeheer Collibra mag zich de eerste Belgische start-up noemen met een waardering van meer dan een miljard dollar.

De validatie kwam er na een investeringsronde waarin onder andere CapitalG, het investeringsfonds van Alphabet het voortouw nam, gevolg door de participatie van reeds bestaande investeerders zoals ICONIQ Capital, Index Ventures en Dawn Capital.

Met de recente investering van CapitalG en de daaropvolgende waardering van meer dan één miljoen dollar bereikt het bedrijf op die manier als enige Belgische techstart-up de mythische status van unicorn. Die term wordt toegedicht aan een start-up die een waardering van boven een miljard dollar kijgt.

Collibra wil van de investering gebruik maken om hun globale expansie te ondersteunen en zo hun zakelijke portfolio uit te breiden. Concreet heeft Collibra plannen om hun AI- en machine learningdiensten uit te breiden. “Meer dan ooit leven we in een economie waar de meest innovatieve bedrijven worden aangestuurd door data. Het is dan ook ons meest waardevolle goed geworden”, aldus Felix Van Maele, Collibra-CEO.

Collibra oogst ondertussen niets dan lof in de technologiewereld, en werd recent voor de tweede maal op rij vernoemd in het Forbes Cloud 100-lijstje. Ook in het Gartner Magic Quadrant voor metadatabeheer komen ze nu al de derde keer op rij voor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business