Nieuws

Update naar iOS 12.1.4 met fix voor FaceTime-bug uitgesteld

Toen vorige week een bug in Group FaceTime aan het licht kwam, werden de groepsgesprekken meteen offline gehaald. De bug-fix laat echter op zich wachten.

Vorige week werd nog bekend dat er een bug was ontdekt in de software van Apple. Meer bepaald in Group FaceTime. Alle apparaten met de app die draaiden op iOS 12.1 of ouder, waren het slachtoffer van de bug, waardoor gebruikers anderen konden afluisteren, zelfs zonder dat het slachtoffer een FaceTime-gesprek moest aanvaarden.

Toen deze bug vorige week bekend werd, besloot Apple meteen om Group FaceTime tijdelijk te deactiveren tot het een oplossing had gevonden. Die oplossing is er nu en zit verwerkt in de update naar iOS 12.1.4. Het bedrijf kondigde aan die update voor deze week te verspreiden, maar die deadline is intussen verschoven naar “ergens deze week”. Tot die tijd kan niemand Group FaceTime gebruiken.

Er kan echter een redelijk groot probleem de kop op steken op het moment dat iOS 12.1.4 live zal gaan. Aangezien de update de bug zal verhelpen, zal Group FaceTime logischerwijs opnieuw geactiveerd worden. De vraag is dan natuurlijk wat er gebeurt met alle gebruikers die de update nog niet geïnstalleerd hebben. Als de functie voor groepsgesprekken voor iedereen beschikbaar wordt gemaakt, wil dat dus zeggen dat gebruikers die iOS 12.1.4 niet geïnstalleerd hebben, opnieuw ten prooi kunnen vallen aan afluisterpraktijken en dergelijke.

Of Apple bepaalde acties zal ondernemen om te verzekeren dat iedereen de update installeert, is nog af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business