Nieuws

Update: Mozilla Firefox gaat video’s die automatisch spelen muten

Geen luide advertenties meer in je Firefox-browser. Mozilla mute dit soort video's vanaf update 66 die op 19 maart beschikbaar is.

Update: Firefox 66 is nu beschikbaar met deze nieuwe functie.

Weinig dingen zijn zo vervelend als het automatisch afspelen van video’s die je absoluut niet wil horen of zien en al helemaal niet als dat dan ergens op een tab in de achtergrond gebeurt en je op zoek moet naar de bron van het geluid. Mozilla Firefox gaat daar vanaf update 66 van 19 maart 2019 gelukkig iets aan doen.

Het nieuws over deze vorm van autoplay blocking werd aangekondigd door Chris Pearce op de Hacks.Mozilla-blog. De blog richt zich tot ontwikkelaars, maar het nieuws is relevant voor iedereen die de browser gebruikt. Om video’s (en vooral advertenties) nog te horen, zal je eerst zelf een actie moeten ondernemen, zoals klikken op de play-toets. Begint de content te spelen voor je zoiets doet, dan zal er dus geen geluid afgespeeld worden.

Natuurlijk wil je wel nog altijd YouTube blijven kijken in Firefox zonder dat je steeds ergens moet klikken om het geluid aan te zetten. Voor zulke website kan je de optie uitzetten door links van de adresbalk op een icoontje dat verschijnt te klikken en uitschakelen te selecteren. Heb je een platform voordien al microfoon- en cameratoegang gegeven, dan zal autoplay blijven werken om geen problemen te veroorzaken.

Let erop dat video’s nog steeds zullen blijven spelen als ze zo geprogrammeerd zijn, ook al staat het geluid uit. Veel bandbreedte zal je dus niet besparen met deze update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business