Bird - 1

De elektrische deelsteps van Bird zijn populair in Antwerpen. Het bedrijf wijst gebruikers er nu duidelijk op waar ze wel en niet mogen rijden met de steps.

Je kan reeds enkele maanden gebruik maken van de elektrische deelsteps van Bird in Antwerpen. Dit gaat echter niet in heel Antwerpen. Antwerpse gebruikers van de deelsteps hebben nu een mail ontvangen met daarin de aangepaste Ride Zones en de gevolgen als zij buiten die zone zouden rijden. Hieronder kan je alvast de kaart zien met de nieuwe Ride Zone.

Bird No Ride Zone Antwerpen
Eens je in het rode gebied komt, zal de step vertragen en kan je hem niet parkeren.

Concreet zal het volgende gebeuren, als je met een Bird-step in de rode zone terechtkomt. Tijdens een rit zal de step automatisch vertragen om duidelijk te maken dat je de No Ride Zone bent binnengegaan. Ook zal het niet mogelijk zijn om je rit te beëindigen eens je in deze zone bent. Als je toch besluit om je Bird achter te laten, dan zal de rekening blijven oplopen tot de Bird zich wederom in de Ride Zone bevindt en de rit daar afgesloten wordt.

Rijden in de rode zone is dus mogelijk, maar tegen een lagere snelheid. Parkeren kan daarentegen niet. Bird raadt gebruikers dan ook aan om hun route op voorhand uit te stippelen zodat zij niet in de No Ride Zone terechtkomen en zo snel mogelijk op hun bestemming kunnen aankomen.

Gerelateerde artikelen

Elektrische deelstep van Bird strijkt neer in Antwerpen

Eerst kwamen de deelwagens van Poppy, dan de deelscooters van Scooty en nu ook de elektrische deelstep van Bird. Je kan ze vanaf nu vinden in Antwerpen.