Nieuws

Lyft voegt optie toe om elektrische voertuig te reserveren

Amerikaanse taxiservice Lyft gaat meer inzetten op duurzaamheid. Gebruikers hebben voortaan de mogelijkheid om een elektrisch voertuig te reserveren.

Een elektrische wagen aanschaffen, is vaak nog een grote stap voor de gemiddelde bestuurder. De Amerikaanse taxiservice Lyft, vergelijkbaar met Uber, biedt zijn gebruikers nu ook de optie aan om een elektrische of hybridewagen te reserveren. Op die manier wil het een schoner transport aanbieden en de winstcijfers verhogen. Het bedrijf gelooft erin dat elektrische voertuigen de toekomst zijn en de oplossing om luchtvervuiling in steden tegen te gaan.

Green Mode

In het Amerikaanse Seattle kunnen mensen vanaf vandaag gebruikmaken van de zogenaamde Green Mode in de Lyft-app. Hier kan je specifiek een verzoek indienen voor een elektrische of hybridewagen. Daarnaast wordt er aan bestuurders ook de optie aangeboden om via Lyft een elektrische of hybridewagen te huren. Het bedrijf wil dus duidelijk sterk inzetten op elektrisch rijden en het verlagen van zijn CO2-uitstoot.

Het leuke aan deze Green Mode is dat deze geen cent meer kost. Of je nu een elektrische, traditionele of hybridewagen zou reserveren, er is geen prijsverschil. Is een taxiservice met elektrische voertuigen iets dat zich zal beperken tot de VS of zullen we in de toekomst ook een elektrificatie zien in de lokale taximarkt? Het klimaat hoopt alvast van wel en de klimaatdoelstellingen zouden er ook baat bij hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business