Nieuws

Motorola Moto G7-serie officieel: vier midrange smartphones met een eigen doelgroep

Motorola heeft zijn midrange Moto G7-serie vernieuwd met de Moto G7, G7 Plus, G7 Power en de G7 Play. Voor het eerst past Motorola ook notches toe in zijn schermen om de randen te verkleinen…

In de afgelopen weken en maanden was het moeilijk om te ontkomen aan alle lekken van de Motorola Moto G7-serie. Na alle geruchten was het op donderdag 7 februari tijd om de G7-serie te onthullen… De datum mag natuurlijk geen toeval zijn, maar dat geldt ook voor de specificaties van de drie toestellen. In de afgelopen weken werd al duidelijk dat de Motorola, onder leiding van moederbedrijf Lenovo, aan een viertal G7-toestellen werkte. Dat is nu ook bevestigd: het gaat om de Moto G7, G7 Plus, G7 Power en de G7 Play. De Moto G7 Play wordt net zoals in andere jaren het goedkoopste toestel met een adviesprijs van 150 euro; alle toestellen moeten in de komende weken beschikbaar komen in Nederland en België.

Intern zijn er vrij kleine verschillen tussen de toestellen in de Moto G7-serie. Om te beginnen krijgen de Moto G7, G7 Power en Moto G7 Play de Qualcomm Snapdragon 632 SoC. Daarmee stapt Motorola af van de Snapdragon 450 SoC’s die het vorig jaar nog gebruikte, ook de Snapdragon 630 die vorig jaar nog in de Moto G6 Plus zat wordt niet meer gebruikt. Voor de Moto G7 Plus geldt echter een ander verhaal, dat toestel mag het namelijk doen met een Snapdragon 636 SoC. Naast de verschillen bij de SoC’s zijn er ook verschillende opslagconfiguraties, zo krijgen de Moto G7, G7 Power en G7 Plus de beschikking over 4 GB RAM en 64 GB-opslaggeheugen. Terwijl er bij de Moto G7 Play is gekozen voor een configuratie met 2 GB RAM en 32 GB-opslaggeheugen.

Motorola voegt snelladen toe

Voor het opladen van de Moto G7-serie is er in alle gevallen een USB-C-poort aanwezig. Daarmee stapt Motorola nu ook volledig af van de MicroUSB-standaard, die we in de afgelopen jaren helaas nog bij veel midrange-toestellen hebben gezien. Eigenaren van de Moto G7 Power zullen de batterij gelukkig niet al te vaak hoeven op te laden; het toestel is namelijk voorzien van een 5.000 mAh-batterij. Andere toestellen krijgen een 3.000 mAh batterij mee. Om mee te gaan met hedendaagse standaarden heeft Motorola ook een vorm van snelladen toegepast: de Moto G7 en G7 Plus kunnen opladen tot maximaal 27W. Voor de Moto G7 Power is er ook een ‘snellaadtechniek’ opgelijst, maar de fabrikant maakt geen vermelding van de maximale oplaadsnelheid.

Vorig jaar werd al bekend dat Motorola de schermranden van zijn telefoons zou gaan verkleinen. Met de G6-serie was dat nog mogelijk zonder het toepassen van een notch. In 2019 kon het bedrijf echter niet zonder de notch; opvallend genoeg blijven de schermranden, ondanks de notch, vrij dik. De schermen van de Moto G7 en G7 Plus zijn hetzelfde met een formaat van 6,24-inch en een resolutie van 2.270 x 1080 (Full-HD+). Voor de Moto G7 Play en Power zijn twee panelen met een HD+ resolutie gebruikt. In het geval van de Moto G7 Play is het scherm 5,7-inch, terwijl de Moto G7 Power een 6,2-inch scherm bevat. Zoals eerder aangegeven zullen alle toestellen in de komende weken in de verkoop gaan, met de Moto G7 Play als het goedkoopste model. De Moto G7 Power mag 210 euro gaan kosten, gevolgd door de Moto G7 voor 250 euro en het snelste toestel, de Moto G7 Plus, kost 300 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business