netflix smartphone

Als het op Netflix aankomt willen we alles zo eenvoudig mogelijk hebben. Afleveringen die automatisch afspelen, zichzelf verwijderen van ons toestel en de volgende aflevering automatisch downloaden naar ons toestel zodat we het onderweg kunnen bekijken.

Die functionaliteit was eerder al beschikbaar op Android, maar komt nu ook naar iOS.

Netflix heeft hun ‘Smart Downloads’-functionaliteit beschikbaar gemaakt voor iOS. Net zoals op Android en Windows zal de functionaliteit automatisch volgende afleveringen van series downloaden wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk. Zo heb je steeds een nieuwe episode om te bekijken wanneer je onderweg bent en liever geen mobiele data gebruikt. Bovendien worden bekeken afleveringen automatisch verwijderd zodat je een minimum aan opslagruimte gebruikt.

De functionaliteit is standaard ingeschakeld, maar is handmatig terug uit te schakelen als je alles liever handmatig doet. Dit kan door in de Netflix-app op Downloads te klikken. Vervolgens zie je bovenaan de melding of Smart Downloads al dan niet is ingeschakeld. Door te klikken op het potlood-icoontje rechts van de melding kan je de instelling aanpassen.