Nieuws

Update: Opera brengt VPN-functionaliteit naar zijn eigen browserapplicaties

Vorig jaar moesten we vaarwel zeggen tegen de losstaande VPN-applicatie van Opera. Inmiddels zijn we bijna één jaar verder en krijgt de beta-applicatie van de Opera-browser een soortgelijke functie.

Update 20 maart, 10u

De VPN van Opera wordt uitgerold in Opera for Android versie 51, die vandaag beschikbaar komt in de Google Play Store. Het is dus even wachten tot de update overal beschikbaar is, maar daarna kan je via 256-bit encryptie je data beschermen tijdens het surfen. Bovendien is de dienst volledig gratis en onbeperkt. In tegenstelling tot andere VPN-aanbieders, hoef je dus niet te betalen voor de verbruikte bandbreedte. Opera claimt daarnaast dat er geen logs of gebruikersgegevens worden bijgehouden. Wanneer je de update hebt ontvangen, kan je de VPN activeren via ‘Settings’, daar hoef je enkel een schakelaar om te zetten.


Origineel bericht

Het is nog niet zo lang geleden sinds de VPN van Opera vaarwel moest zeggen tegen zijn gebruikers. Het was een donkere tijd sindsdien, het was immers een van de weinige applicaties waarvoor de gebruiker niets hoefde te betalen bij het gebruiken van data. Daar kwam nog bovenop dat Opera servers heeft staan in een groot aantal landen, die ook nog eens allemaal gebruikt werden om de VPN op te laten werken. Olaf, een mascotte van de VPN-app, krijgen we niet terug: maar voortaan zal Opera wel weer een VPN aanbieden in zijn browserapplicaties, zo schrijft de Chinese ontwikkelaar donderdagavond in een aankondiging.

Opera biedt onder andere de optie om de gewenste regio in te stellen.

Opera liet ten tijde van de verdwijning van de applicatie al wel weten dat de ontwikkelaar er niets mee te maken had. Opera heeft in 2015 EasySurf overgenomen nadat het via een Kickstarter 70.000 dollar wist op te halen. Sindsdien is er binnen Opera gewerkt aan de VPN-app, al lijkt het erop dat EasySurf in de loop van de tijd is afgestoten. Na de ondergang in april van vorig jaar brengt Opera zijn gebruikers nu weer een VPN-functie, maar niet langer in een losstaande app. In plaats daarvan voegt de ontwikkelaar de VPN-functie toe aan zijn browser. Je bent daardoor wel verplicht de Opera-browser te gebruiken…

VPN in de Opera-browser

Vergelijkbaar met de losstaande applicatie die werd ontwikkeld door EasySurf, biedt de nieuwe functie je de mogelijkheid om een werelddeel te kiezen. Voorheen was het mogelijk om een specifiek land uit te kiezen waarvandaan je virtueel kon browsen, dat is dus niet meer mogelijk. Verder geeft Opera de optie om incognito-tabbladen uit te sluiten: zo kan je naar alle hartlust browsen zonder dat privégegevens via een server van Opera verzonden worden. Ten slotte kan je nog het besluit nemen om zoekmachines te ontzien, als je bijvoorbeeld wil dat ze locatie-gerelateerde resultaten weergeven. Opera geeft aan dat het de functie ‘geleidelijk’ uit zal rollen naar de Opera Beta-app voor Android. Wanneer iOS-gebruikers kunnen genieten van het browsen met privacy is ons nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business