Nieuws

Apple plant naar verluidt evenement voor services

Het is geen geheim dat Apple zwaar wil inzetten op hun eigen services, zoals een nieuwsdienst en videostreamingsdienst. Van deze diensten hebben we nog geen concreet nieuws, maar een aankomend evenement zou daar verandering in kunnen brengen.

Bronnen hebben tegenover BuzzFeed bevestigd dat het bedrijf een speciaal evenement zal houden op 25 maart in het Steve Jobs Theater op zijn eigen campus. Het paradepaardje van het evenement zou de langverwachte abonneedienst voor nieuws zijn.

We hoeven volgens de bronnen alvast niet te hopen op nieuwe hardware, want het evenement zou enkel voorbehouden zijn voor de services. Ook concrete details van Apples videostreamingdienst zou geen zekerheid zijn, want daar wilden de bronnen niets over kwijt.

De bronnen wisten ook dat de lanceerdatum van de nieuwsdienst wat later kan uitvallen dan gehoopt. Er zouden namelijk meerdere uitgevers niet zo happig zijn om mee te stappen in het verhaal van Apple. Volgens The Wall Street Journal vrezen de uitgevers dat ze geen toegang hebben tot klantgegevens en zijn ze bovendien niet akkoord met de verdeling van de inkomsten. Apple zou immers zelf 50 procent van de inkomsten opstrijken en de rest verdelen onder de uitgevers, afhankelijk van hoe vaak hun artikelen gelezen werden. Voor ons is het allemaal echter niet zo relevant, aangezien de nieuwsapp nog niet beschikbaar is in onze contreien.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple in maart een evenement houdt om nieuwe producten – of in dit geval diensten – aan te kondigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business