instagram techpulse

Instagram is razend populair, maar toch is Facebook heel voorzichtig met het uitbreiden van de webversie van de applicatie. Er lijkt alvast een nieuwe functionaliteit aan te komen, want het het sociale netwerk experimenteert met het versturen en ontvangen van privéberichten via de website.

App-onderzoekster Jane Manchun Wong publiceerde een tweet waarin duidelijk te zien is dat er via instagram.com privéberichten kunnen worden verstuurd. De tweet toont de website op een mobiel toestel, maar ze vulde haar tweet later aan met een tweede tweet waarin de desktopversie te zien is. Ook op deze versie is er een icoontje te zien voor privéberichten. De functionaliteit wordt momenteel intern getest, maar Wong vond dus een manier om de beveiliging te omzeilen.

Met de integratie komen we weer een stapje dichter bij een volwaardige webversie van Instagram, maar het uploaden van beeldmateriaal lijkt nog niet voor meteen. “We hebben geen plannen om gebruikers foto’s of verhalen te laten uploaden via desktop,” liet het bedrijf eerder al weten.

Volgens The New York Times heeft Facebook ook plannen om alle berichtendiensten van Facebook Messenger, WhatsApp en Instagram te bundelen in een centraal platform. Vanuit dat opzicht zou het overhevelen van de functionaliteit naar het web dus een logische keuze zijn.