Sony WENA Wrist

Het is al even geleden sinds we Sony's naam zagen passeren op de smartwatchmarkt, maar met de Wena Wrist horlogebandjes willen ze zichzelf opnieuw in de kijker werpen met een unieke aanpak.

Wie graag de allures van een traditioneel horloge wil combineren met de vernuftigheid van een smartwatch, kan terecht bij de Sony Wena Wrist horlogebandjes. Door je horloge te verbinden met het speciale horlogebandje, kan je zo bijvoorbeeld contactloos betalen, bewegingsactiviteiten registreren en notificaties ontvangen. Een kanttekening hierbij is dat er voor contactloze betalingen beroep wordt gedaan op Wirecard’s Boon app en er dus geen compatibiliteit wordt geboden met Google Pay of Apple Pay.

Sony brengt meteen een tweetal versies uit. De eerste, de Wena Wrist Active, is een siliconen horlogeband bedoeld voor sporters terwijl de tweede, de Wena Wrist Pro, zich net focust op premium design met een metalen horlogeband (in zwart of zilver). De Wrist Active bevat net zoals de Pro een stappenteller, maar beschikt ook over GPS en een hartslagmeter. Beide horlogebanden zijn 20mm, maar ze kunnen worden bevestigd aan wijzerplaten van 18mm, 20mm en 22mm. Onderaan de bandjes is er een scherm te vinden waar notificaties op worden getoond.

De horlogebandjes zijn momenteel enkel te verkrijgen in het Verenigd Koninkrijk. Daar kosten ze ook aardig wat. De Wena Wrist Active kost omgerekend zo’n 400 euro terwijl de Pro-versie 450 euro kost. Of de hardware ook naar de rest Europa komt, daar hebben we voorlopig nog het gissen naar.

sony wena