Nieuws

Update: Apple stelt videostreamingdienst voor op 25 maart

Apples videostreamingdienst lijkt volgens bronnen op 25 maart voorgesteld te worden aan de wereld. Een lancering zou al voor april kunnen zijn.

Dat er een videostreamingdienst van Apple zit aan te komen is al langer bekend, maar nu lijken we ook eindelijk een datum te kunnen pinnen op de aankondiging ervan. Verschillende bronnen wijzen immers naar 25 maart als de dag waarop het bedrijf tijdens een evenement op de Apple-campus zijn Netflix-concurrent wil voorstellen.

Honderd procent zekerheid over de datum is er voorlopig nog niet, maar de meeste informatie wijst wel in die richting. Interne bronnen van Buzzfeed spreken immers van een evenement met de focus op een abonnementendienst. Deze details worden bevestigd door oudere geruchten dat Apple film- en tv-studio’s had laten weten dat de lancering in april zou gebeuren.

Volgens een rapport van Bloomberg zijn er alvast heel wat vips uitgenodigd op diezelfde datum, allemaal sterren en regisseurs die te maken hebben met de originele content die Apple wil lanceren. Het gaat onder andere om Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner en JJ Abrams.

Volgens de Bloomberg-bronnen zou de release nog voor de zomer moeten plaatsvinden, mogelijk later dan april. Als deze informatie correct is, dan lijkt het dat de geruchten correct zijn dat Apple momenteel vertraging oploopt omdat het op best wat weerstand mag rekenen van grote netwerken. Het bedrijf zou immers een veel te hoog percentage van het abonnementsgeld voor zichzelf zou willen houden, tot zelfs 50 procent. De Amerikaanse zender HBO is volgens persagentschap Reuters wel nog in overleg met Apple.

De prijs voor de dienst wordt overal op 10 dollar gezet, wat zich waarschijnlijk zal vertalen in 10 euro eens de dienst hier beschikbaar komt.

Update: Apple bevestigde in een uitnodiging aan de media dat er inderdaad een evenement zal plaatsvinden op 25 maart. Het bedrijf gebruikte daarvoor de tagline “It’s showtime”, wat lijkt te bevestigen dat het inderdaad gaat over de nieuwe videostreamingdienst van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business