Nieuws

Microsoft begint al met testen Windows 10-versie voor begin 2020?

Windows 10 ontvangt tweemaal per jaar een grote onderdelenupdate. De lente van 2019 is nog niet eens begonnen, maar Microsoft is al begonnen met het uitsturen van de Windows Insider Preview 20H1-update voor de lente van 2020.

Sinds 2015 kunnen gebruikers van Windows van een ‘vooruitgang’ spreken. Vroeger moest je elke paar jaar een nieuwe Windows-versie kopen om de nieuwste functies te ontvangen. Met Windows 10 moet dat voorlopig in elk geval zijn afgelopen; Microsoft biedt Windows 10 namelijk aan als SaaS, Software as a Service. Daarbij hoort ook twee keer per jaar een onderdelenupdate. Deze brengen met regelmaat nieuwe functies naar Windows machines, zo zal Windows 10 19H1 waarschijnlijk voor het eerst een licht thema brengen naar Windows 10. Maar, Windows kijkt ook al wat verder vooruit, zo blijkt uit een bericht van Dona Sarkar over de 20H1 Windows Insider Preview Build die nu al uitrolt.

Testen Windows 10 19H2 niet eens begonnen…

Het is vreemd dat Microsoft de update voor maart/april 2020 nu al begint te testen terwijl de tweede update van 2019, 19H2, nog niet eens in zijn testfase zit. Testen voor de 19H2-update van Windows 10 starten pas na het uitbrengen van de 19H1-update, waarschijnlijk zo tussen april en mei. Maar, waarom is er dan voor gekozen om de 20H1-update alvast te gaan testen? Volgens Sarkar, leider van het Windows Insider-programma, starten de testen nu al omdat “sommige functies waar we aan werken in 20H1 een langere aanlooptijd nodig hebben.” Over de functies geeft Sarkar nog niks vrij, al zou Brandon LeBlanc tegenover ZDNet hebben laten weten dat Windows 10 de 19H1 en 20H1 Insider Builds voorlopig maar weinig van elkaar verschillen.

Mocht je je in de ‘Skip Ahead’ ring van Windows 10 Insider Preview bevinden, dan zal de update naar je uitrollen als Preview Build 18836. Voorlopig dus nog geen nieuwe functies, al laat LeBlanc al wel weten dat er in de loop van de tijd meer functies zullen verschijnen die al in de achtergrond worden getest. Voor nu moet je het doen met een aantal bugfixes; zo kan Cortana inmiddels weer geopend worden in tabletmodus, en zijn problemen met actieve apps die niet te openen waren verdwenen. Zit je niet in de Windows Insider Preview, dan zal tegen april de 1903 update uitrollen met het lichte thema, een Cortana-loze Windows zoekbalk en een vernieuwde Office-applicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business