Nieuws

Opera 50 voor Android laat je snel adblock uitzetten

Webbrowser Opera heeft update 50 voor Android gelanceerd met verschillende nieuwe functies, waaronder het snel in- en uitschakelen van je adblocker.

Advertenties blokkeren op je smartphone is vaak nogal omslachtig, maar webbrowser Opera voor Android biedt je daarvoor ingebouwde functionaliteit. Soms wil je echter je favoriete website (Zoals TechPulse bijvoorbeeld!) steunen door ads in te schakelen. In update 50 van Opera kan je dat vanaf nu heel snel en per website doen.

Dat de ontwikkelaar zich met update 50 van zijn browser volledig richt op gebruiksvriendelijkheid is duidelijk. Het aan- en uitzetten van de ingebouwde adblocker gebeurt via een druk op de certificaatknop linksboven, vlak naast de adresbalk.

Twee keer tikken en je adblocker staat uit. (Bron: Opera)

Wie zich ook mateloos stoort aan cookiemeldingen heeft geluk, want het team achter de browser heeft verbeteringen aangebracht aan de functionaliteit van de ingebouwde cookieblocker. Zo zal je minder vervelende pop-ups te verduren krijgen, al bleek bij een korte test dat er best nog wat meldingen door de mazen van het net glippen. Minder is echter altijd beter.

Verder browsen terwijl je een video kijkt is ook mogelijk. (Bron: Opera)

Verder kan je ook nog genieten van snellere navigatie, een eenvoudigere manier om PDF-bestanden en andere documenten te openen, en picture-in-picture ondersteuning voor video’s op Android 8 en hoger. Ook de nieuwe ‘fast scroller’ is de moeite waard, deze verschijnt aan de rechterkant van je scherm en laat je toe om makkelijk te navigeren én naar de boven- of onderkant van een pagina te springen met een simpele tap.

Scrollen op een smartphone is niet altijd even handig. Nu wel. (Bron: Opera)

Opera for Android 50 is vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business