Nieuws

YouTube past straffen voor overtreden gebruiksregels aan

YouTube wil inbreuken hun richtlijnen beter op elkaar afstemmen en past zijn straffen aan. Er werd ook een extra waarschuwing toegevoegd.

Op YouTube kan je kanaal gestraft worden als je de Community Guidelines niet naleeft. Momenteel gebruikt het platform daarvoor een ‘three-strikes’ systeem, dat bij elke overtreding een strengere straf oplegt. Vanaf 25 februari komt daar een update van én wordt er een eenmalige waarschuwing toegevoegd aan het systeem. Dat liet YouTube weten op zijn Creator-blog.

Wie na 25 februari een overtreding begaat zal eenmalig een waarschuwing ontvangen die mensen moet motiveren om de YouTube richtlijnen voor content door te nemen. De video in kwestie zal uiteraard verwijderd worden, maar verder worden er geen straffen uitgevoerd. Let op dat dit enkel van toepassing is voor inbreuken op de Community Guidelines en niet voor inbreuken op copyright, deze vallen onder een ander systeem.

In tegenstelling tot de drie andere strikes, zal deze eerste waarschuwing niet resetten na 90 dagen. YouTube brengt met deze toevoeging ook wijzigingen aan met betrekking tot de three-strikes regel en brengt de straffen voor verschillende soorten overtredingen (expliciete video’s, naaktheid, haatspraak,..) in lijn met elkaar.

Een eerste strike zal ervoor zorgen dat je kanaal geschorst wordt voor één week. Dat wil zeggen dat je geen nieuwe content kan uploaden en ook geen livestreams kan doen. Bij een tweede strike wordt deze periode verdubbeld naar twee weken. In het geval van een derde en laatste strike wordt je kanaal permanent gesloten. Behalve deze laatste, vervallen strikes dus na 90 dagen.

Het systeem lijkt alvast te werken voor YouTube, want 98 procent van de gebruikers overtreed nooit de regels en 94 procent van zij die dat wel doen, doen het geen tweede keer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business