Nieuws

Google opent datacentrum in Wallonië

Google wil nog dit jaar starten met de bouw van een tweede datacenter in België, dit keer op de grens van de provincies Henegouwen en Namen.

Volgens de website van La Libre, heeft Google plannen voor het neerpoten van een tweede datacenter in ons land. Er werd gekozen voor industrieterrein Ecopôle in Wallonië, een domein dat zich vlakbij Charleroi bevindt.

Sinds 2009 heeft Google al een datacenter in Saint-Ghislain, vlakbij Bergen, waar momenteel 120 personen werkzaam zijn. Het gaat dan over jobs zoals computertechnicus, elektrisch en mechanisch installateur, cateringmedewerker en beveiliger. De uitbreiding naar Ecopôle zal dus zorgen voor een groot aantal nieuwe jobs in de provincies Henegouwen en Namen. Het industrieterrein ligt immers op de grens van drie Waalse gemeenten, met name Farciennes, Aiseau-Presles en Sambreville.

Wanneer het datacenter operatief zal zijn is nog niet geweten, maar er wordt momenteel verwacht dat Google in juli van dit jaar toestemming zal krijgen om zich op Ecopôle te vestigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business