Nieuws

Donald Trump zet in op ‘America first-policy’ voor 6G tijdens ontwikkelingsperiode 5G

5G is nog niet eens uit, en Donald Trump kan al niet meer wachten op een onthulling van 6G-netwerken. Hij vindt dat Amerikaanse fabrikanten moeten ‘leiden bij het ontwikkelen van 6G’.

Met het Mobile World Congress in het vooruitzicht is 5G het technologische buzzword voor 2019. In 2019 zijn er al wel landen die 5G-netwerken aan zullen leggen, maar dat zal alleen het geval zijn in de grootste steden. In veel gevallen zijn de 5G-veilingen niet eens van start gegaan, en er worden zelfs nog besluitvormingen genomen over welk spectrum daadwerkelijk gebruikt zal worden voor 5G. Dit zal per land verschillen. In Nederland zijn er bijvoorbeeld problemen met het 3,5GHz-spectrum, gezien het leger de frequentie gebruikt voor communicatie. Toch loopt Donald Trump al vooruit op de zaken: hij zou graag zien dat Amerika als leider te werk gaat bij het ontwikkelen van 6G-netwerken. Een techniek waar niet eens een basis voor ligt.

Het is niet de eerste keer dat Trump een impulsieve tweet plaatst op Twitter. Waar deze vermelding plots vandaan komt, is echter nog niet bekend. Zijn tweet arriveerde iets minder dag één dag na de lancering van de Galaxy S10-serie. Zonder grappen, Trump heeft vaker plots een tweet geplaatst na het horen van informatie op tv. Het zou kunnen dat Trump over 5G heeft gehoord op televisie, en plots speculeert over de volgende versie: 6G. Een interessante toevoeging die Trump niet veel later plaatste ging over het ‘winnen door concurrentie, niet het blokkeren van geavanceerdere technieken.’ Dat loopt niet samen met het beleid van zijn regering over het blokkeren van Huawei en ZTE voor 5G-netwerken.

Qualcomm is Amerikaans…

Gedurende afgelopen jaren is er door de 3GPPP-organisatie hard gewerkt aan de 5G-specificatie. Tijdens het ontwikkelen was Qualcomm een van de bedrijven die veel inspraak heeft gehad. Qualcomm, een van de grootste chipfabrikanten wereldwijd, is juist een Amerikaans bedrijf. Alhoewel Qualcomm niet werkt aan apparatuur in zendmasten, is het juist veelal verantwoordelijk voor het opzetten van modems. Ook heeft de chipfabrikant veel patenten in handen, waardoor fabrikanten wereldwijd bij Qualcomm moeten aankloppen om een techniek te mogen gebruiken. Het opzetten van de 6G specificatie mag dan nog wel een lange tijd weg zijn, Qualcomm zal zich daar zeker bij inzetten. Of Amerika dan ook andere bedrijven zal hebben die zich groot kunnen maken voor de nieuwe mobiele standaard, is moeilijk te beoordelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business