Nieuws

Idenficatie-app Itsme introduceert wettelijke handtekeningen met Itsme Sign

De Itsme-app kon al gebruikt worden om in te loggen op allerlei platformen. Met Itsme Sign wordt het nu mogelijk om wettelijke handtekeningen te zetten.

Het icoontje van Itsme vindt zijn weg naar steeds meer websites. Deze software laat je voortaan niet alleen toe om snel en veilig in te loggen op verschillende platformen, maar laat je ook digitale handtekening zetten onder officiële documenten. Deze nieuwe functie is beschikbaar onder de naam Itsme Sign.

Digitale handtekening zijn vervolgens in te delen in drie groepen, waarvan Itsme er eentje ondersteunt: de gekwalificeerde handtekening. Dat is degene met het hoogste veiligheidsniveau en staat in feite gelijk aan een handtekening op papier.

Sinds deze week is Itsme Sign op verschillende administratiewebsites, waaronder Doccle, waar je nu ook de chatbot Doccy kan terugvinden. Ondernemingen kunnen hier hun contracten laten digitaliseren en klanten kunnen die daarna digitaal ondertekenen met behulp van de nieuwe functie. Die optie moet je echter zelf nog op verzoek laten activeren.

Kris De Ryck, CEO van Belgian Mobile ID, haalt aan dat Itsme Sign de laatste stap is voor de digitalisering van processen: “De gekwalificeerde handtekening van Itsme biedt consumenten de mogelijkheid om op een heel eenvoudige manier – volledig mobiel – documenten te tekenen op wettige wijze. Voor onze partners betekent dit dat zij processen kunnen digitaliseren die vandaag vaak zeer tijdrovend en daardoor ook zeer kostelijk zijn. Een duidelijke win-win dus voor alle betrokkenen.”

Tot slot kan je de Itsme-app eenvoudig terugvinden in de App Store voor iOS-toestellen en in de Google Play Store op Android-toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business