Nieuws

Samsung Galaxy A50 zet in op het middensegment

Vorige week konden we kennismaken met nieuwe high-end smartphones van Samsung. De nieuwe Galaxy A50 is daarentegen een echte middenklasser.

De lancering van een nieuwe smartphone gaat niet altijd gepaard met toeters en bellen. Waar Samsung vorig week nog uitpakte met de nieuwe S10-reeks en de langverwachte Galaxy Fold, voegt het nu een nieuw model toe aan zijn middensegment. De Galaxy A50 combineert het beste van Samsung in een betaalbaar toestel.

Met de Galaxy A50 zet Samsung in op kwalitatieve camera’s en een krachtige batterij. Wat betreft de camera’s zien we aan de achterzijde drie lenzen: een hoofdlens van 25MP met f/1.7 diafragma en autofocus, een 5MP-lens voor portretfoto’s en een 8MP-lens voor groothoekfoto’s. Vooraan vinden we één selfiecamera van 25MP met f/2.0 diafragma terug die verpakt zit in de waterdruppelnotch (of de Infinity-U display zoals Samsung het noemt). De frontcamera mag dan wel enkelvoudig zijn, maar met behulp van Selfie Focus zou het toch mogelijk moeten zijn om ook met die camera portretfoto’s met een vervaagde achtergrond te kunnen nemen.

Daarnaast krijgen we een 6,4-inch FHD+ Super AMOLED scherm (1080 x 2340p), een Exynos 9610 Octa chipset uit de fabrieken van Samsung zelf en verschillende opties op het vlak van RAM-geheugen en interne opslag. Zo is er een versie met 64GB interne opslag en 4GB RAM-geheugen, en een versie met 128GB interne opslag en 6GB RAM-geheugen. Opvallend is ook dat Samsung hier een vingerafdrukscanner op het scherm heeft aangebracht, ook al gaat het om een smartphone in het middensegment. Dit alles wordt van stroom voorzien door de 4.000mAh-batterij die snelladen ondersteunt (15W) via de USB-C-aansluiting. Ondanks die aansluiting krijgen we (gelukkig) nog steeds een 3,5mm-audiopoort. Het toestel draait uit de doos ook meteen op Android 9.0 Pie.

Tot slot is de Samsung Galaxy A50 verkrijgbaar vanaf midden maart. De verkoopadviesprijs voor het toestel begint hier bij 349 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business