peugeot 208

Peugeot heeft hun nieuwe 208 aangekondigd, met als opvallend feit dat er ook meteen een volledig elektrische variant van de wagen wordt gelanceerd.

Uiterlijk is vooral te zien dat de nieuwe 208 wat breder en langer is dan zijn voorganger. Onder de motorkap vinden we een batterij van 50 kWh dat zou moeten voldoen aan een WLTP-autonomie van 340 kilometer. De elektromotor zorgt voor 136pk en 260Nm.

De wagen opladen kan wel even duren. Aangesloten op een regulier stroomnet kan het volledig opladen van de wagen tot 16 uur duren. Gebruik je een Wall Box, dan kan het in vijf uur (11 kW) of 8 uur (7,4 kW). Een snellader van 100 kW brengt de wagen in 30 minuten naar een capaciteit van 80%. Peugeot garandeert dat de accu na acht jaar of 160.000 km nog zeventig procent van zijn originele laadcapaciteit zou moeten behouden. De batterij zit opgeborgen onder de vloer van de auto, zodat je geen opbergruimte verliest.

De 208 is ook te verkrijgen in diesel- en bezinemotoren en zal voor het eerst getoond worden tijdens het Autosalon van Genève begin maart. De wagen zou vervolgens in de herfst van dit jaar op de markt moeten verschijnen, maar wanneer de e-208 uitkomt en voor welke prijs, daar hebben we voorlopig nog het gissen naar.

peugeot 208