Nieuws

Netflix experimenteert met duurdere abonnementsprijzen

Eerder werd al bekend dat Netflix zijn prijzen zou opdrijven voor de Amerikaanse markt. Maar Europa lijkt binnenkort ook aan de beurt te komen.

Toen de prijsverhoging voor de Netflix-abonnementen in de VS bekend werd, vreesden wij kort dat die verhoging ook op de Europese markt doorgevoerd zou worden. Al snel volgde de informatie dat het voornamelijk om de Amerikaanse markt ging en dat wij (voorlopig) gespaard blijven. Testgegevens van Netflix geven nu echter aan dat er ook een mogelijke prijsverhoging onze kant uit komt.

Die gegevens werden ontdekt door een Italiaanse blog genaamd SmartWorld en verschenen op de officiële website van Netflix als je een abonnement wou aanschaffen. Op dit moment staan de abonnementsprijzen voor Netflix in Europa op 7,99 euro voor het basispakket, 10,99 euro voor het standaardpakket en 13,99 euro voor het premiumpakket. Een test geeft nu echter aan dat het standaard- en premiumpakket een stijging van respectievelijk 2 euro en 4 euro kunnen zien. Hiermee kost het standaardpakket 12,99 euro en het premiumpakket 17,99 euro.

Een tweede test geeft eveneens een prijsstijging aan, maar ditmaal meer gespreid. Hier was te zien dat het basispakket van 7,99 euro naar 8,99 euro steeg, het standaardpakket van 10,99 naar 12,99 en het premiumpakket van 13,99 naar 16,99. De prijzen staan nog niet vast, aangezien gebruikers die doorklikten op deze nieuwe prijzen uiteindelijk terechtkwamen op een pagina met de huidige tarieven.

Een woordvoerder van Netflix deelde tot slot mee dat deze nieuwe prijzen niet door alle gebruikers te zien waren en dat de nieuwe categorieën misschien nooit gebruikt zullen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business