Nieuws

Facebook lanceert Tributes voor accounts van overledenen

Facebook maakt het makkelijker om een eerbetoon te plaatsen op het profiel van een overleden gebruiker. Daarvoor lanceert het nu de Tributes functie.

Facebook heeft een nieuwe functie geïntroduceerd voor accounts met een herdenkingsstatus, dat zijn accounts waarvan de eigenaar is overleden. Zij zullen vanaf nu voorzien worden van een pagina los van het originele profiel, waarop andere gebruikers hun eerbetoon kunnen neerschrijven.

Momenteel is het al mogelijk om een herdenkingsstatus aan te vragen voor een account van een overleden vriend of familielid. De account wordt dan afgesloten, zodat niemand er nog op kan inloggen behalve een specifieke beheerder. Die persoon moet door de oorspronkelijke eigenaar gekozen zijn. Is dat niet gebeurd, dan wordt de pagina niet actief beheerd. De beheerder kan bijvoorbeeld de profielfoto wijzigen, berichten plaatsen en reageren op vriendschapsverzoeken.

Nu komt daar dus ook de Tributes functie bij. Het doel hiervan is om berichten van na het overlijden apart te houden van het effectieve profiel van de persoon, waarop in het huidige systeem nog gewoon gepost kan worden. Op hetzelfde moment heeft de beheerder van de pagina ook meer controle over de posts op deze pagina en wie ze al dan niet kan zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business