Nieuws

Microsofts Edge browser op basis van Chromium… lijkt op Chrome

Microsoft werkt hard aan een Chromium opvolger voor Edge, al lijkt de creativiteit voorlopig nog even zoek in een gelekte versie.

Begin december vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het zijn Edge browser zou vernieuwen op basis van Chromium. Uit interne beelden blijkt nu dat deze versie wel heel erg lijkt of Chrome.

Beeld via Neowin

Chromium Edge, dat naast Windows ook op Mac beschikbaar zal worden, zit momenteel nog in een gesloten testfase en volgens Neowin, dat de screenshots voor het eerst publiceerde, worden er dagelijks updates uitgebracht. Dat de browser veel op Chrome lijkt, is in deze vroege stadia dus enigszins te verwachten en het is aan Microsoft om daar in toekomstige updates hopelijk verandering in te brengen.

Op de screenshots is onder andere een profielafbeelding te zien en een plek voor extensies waar je die in Chrome ook vindt. De navigatieknoppen lijken ook wel sterk op die van Chrome en de gekende bladwijzerbalk is duidelijk aanwezig en ziet er heel herkenbaar uit. Wat wel nieuw is, is de eigen Microsoft Store met extensies voor de browser. De meeste hiervan zijn opnieuw opgebouwd speciaal voor Edge, maar het is voor gebruikers ook simpelweg mogelijk om Chrome-extensies te gebruiken in de browser.

Specifieke data over de release van de nieuwe Edge is niet beschikbaar, maar wil je de browser toch uitproberen voor de rest? Dan kan je je best inschrijven voor het Microsoft Edge Insider programma.

browserchromechromiumedgemicrosoft

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen