Polestar 2 - 1

Polestar is druk bezig om de mobiele ervaring voor de Polestar 2 compleet te maken. Alhoewel de auto pas in 2020 geproduceerd wordt, kan je alvast de Polestar Explore-app downloaden om de auto te pre-orderen.

Advertentie

Polestar staat gereed om in 2020 zijn Polestar 2 aan de eerste eigenaren te leveren. Met de nieuwe elektrische auto gaat Volvo, het bedrijf achter Polestar, direct de concurrentie aan met de Tesla Model 3. Het bedrijf wil op veel vlakken de overhand bieden boven het Model 3, al is het maar vanwege de prijs van de twee voertuigen. Daarnaast neemt het design en het interieur een belangrijke rol in voor het Zweedse merk. Dat is onder andere te zien aan het enorme 11-inch scherm voorzien van Android om functies van de auto te bedienen. Daar houdt de mobiele ervaring die Polestar wil bieden voor zijn elektrische auto echter niet op: het bedrijf heeft meer informatie vrijgegeven over zijn Explore-app die in de Apple App Store en Play Store terug te vinden is. Je kan er een Polestar 2 mee bestellen, en vervolgens ook mee bedienen.

Via de Polestar Explore-applicatie die in de Play Store terug te vinden is, kan je de Polestar 2 dus met gemak bestellen. Allereerst kan je nog alle informatie over de auto in de app terugvinden en vervolgens kan je de auto naar smaak aanpassen en pre-orderen. De fabrikant weet alvast te vermelden dat zodra de auto in de verkoop gaat, het ook mogelijk zal zijn om de auto direct via de app aan te schaffen. Dat scheelt weer een bezoek aan de showroom en uiteindelijk is het een kostenbesparing voor Volvo. Verder zal je smartphone met de app ook dienen als sleutel voor de auto. Of er extra functies aan de app worden toegevoegd is onbekend, maar keyless-start zou bijvoorbeeld een prima toevoeging zijn. Het is duidelijk waar Polestar zich met de nieuwe elektrische auto op richt: de ‘smartphoneverslaafde’.

Advertentie