Was het een simpel foutje of sprak de Amerikaanse President Trump de naam van de Apple-topman met opzet verkeerd uit? Het is alvast niet de eerste keer.


Tijdens een meeting van het American Workforce Policy Advisory Board, maakte de Amerikaanse President Trump een wel heel gênante fout. Zo noemde hij Apple CEO Tim Cook immers niet bij zijn echte naam en maakte hij er in de plaats daarvan Tim Apple van.

 


 

Was het een simpel foutje? Dat zou best wel eens kunnen, want Trump heeft een reputatie van mensen met de verkeerde naam aan te spreken. Zo noemde hij Marillyn Hewson, CEO van Lockheed (een Amerikaanse vliegtuigbouwer) al eens Marillyn Lockheed en op YouTube circuleert een compilatievideo van twee minuten lang waarin Trump naam na naam verkeerd vermeld. Het gaat dan over bekende mensen zoals Alec Baldwin maar ook minder bekende personen (agenten, politici,..) en zelfs landen en steden. Afghanistan kreeg zo al eens de naam Ghanistan en de Amerikaanse stad Paradise, die vernield werd door een tornado, werd door Trump Pleasure genoemd.

Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid dat Trump zich bewust is van deze ‘foutjes’. Zijn relatie met Tim Cook heeft doorheen de jaren best wat ups en down gekend. Tijdens de verkiezingen stond de Apple-topman duidelijk aan de kant van Hillary Clinton, die voor haar Hillary Victory Fund 236.000 dollar mocht ontvangen van Tim Cook zelf. Hij organiseerde zelfs een fundraiser voor haar.

Meer recentelijk sprak Tim Cook zich uit tegen de handelsoorlog die Trump is aangegaan met China. Cook stelde dat de bijkomende heffingen een negatief effect zouden hebben op de Amerikaanse economie en dat de Amerikaanse consument hier het slachtoffer van zou worden door stijgende prijzen van een groot aantal goederen, waaronder Apple-producten.

 

 


Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.