google chrome bug

Af en toe kan er een bug terechtkomen in software. Ditmaal is Google Chrome het slachtoffer hiervan, een browserupdate wordt sterk aangeraden.


Softwarebugs worden voortdurend aangetroffen en verholpen, al is de ene bugfix net iets dringender dan de andere. Zo is er sinds vorige week een update beschikbaar voor Google Chrome, maar gisteren liet het bedrijf pas weten waarvoor die update was.

De update van vorige week was namelijk bedoeld om een gevaarlijke bug te verwijderen. Wat er exact aan de hand is, werd niet gezegd, maar het gaat om een bug waarmee hackers makkelijker malware kunnen installeren op je pc.

Er zit echter een reden achter deze onduidelijke uitleg. Er zijn namelijk nog steeds gebruikers zonder de update, dus als Google nu de details zou prijsgeven, zou dit de hackers een voordeel kunnen opleveren. Het gevolg hiervan is dat de gebruikers zonder de update dan nog kwetsbaarder worden. Vandaar dat Google er nu op aandringt om de update zo snel mogelijk te installeren. Ook het hoofd van de afdeling security, Justin Schuh, raadt aan zo snel mogelijk te updaten.


Op je pc is het heel eenvoudig om Google Chrome te updaten, aangezien dit automatisch gebeurt wanneer je alle browservensters sluit. In het helpmenu kan je daarnaast controleren of je de meest recente versie hebt. Als je op je smartphone/tablet automatische updates hebt ingeschakeld, heb je waarschijnlijk ook niets te vrezen, maar de Play Store (Android) en App Store (iPhone) hebben soms enkele streken, waardoor die updates niet meteen gebeuren. Je kan dit daarom ook altijd handmatig controleren via het updatemenu in “mijn apps & games”.