Slack donkere modus voor iOS en Android in testfase

Na Messenger gaat nu ook Slack een donkere modus toevoegen aan zijn app. Wie wil, kan ze al testen in de bèta voor iOS en Android.

Een donkere modus toevoegen aan je app is momenteel enorm hip en het laatste bedrijf om mee te doen aan deze rage is Slack. De zakelijke berichtendienst test de functionaliteit momenteel in de bètaversie van zijn iOS- en Android-apps.

Vorige week schreven we al dat de Windows 10 Mail-app en Facebook Messenger een donkere modus kregen. Bij deze eerste was dit onmiddellijk beschikbaar, maar bij Messenger moest je ze activeren via een kleine omweg door je vrienden een halve maan emoji te sturen. Wie de donkere modus van Slack wil testen, kan dit doen door deel te nemen aan de bèta. Dit doe je door in de settings van de app op “Join Beta” te tikken. In iOS lukte ons dit al, maar in Android was de optie niet beschikbaar. Let er ook op dat je eerst moet uitgenodigd worden voor de bèta alvorens je aan de slag kan.

Volgens 9to5Mac is het design eerder donkergrijs dan echt zwart, maar het nut zou hetzelfde moeten blijven. Het echte zwart ziet er in andere apps vaak niet uit, dus dit lijkt een goede oplossing van Slack, dat altijd al diverse thema’s beschikbaar had.

Slack bèta iOS

Gerelateerde artikelen

Facebook Messenger Dark Mode nu beschikbaar

Gedaan met pijnlijke ogen tijdens het sturen van nachtelijke berichtjes. Facebook Messenger is begonnen met de uitrol van een donkere modus.