Nieuws

Nvidia biedt mee voor Mellanox

Nvidia steekt Intel mogelijk de loef af in een verwoede strijd om InfiniBand-bedrijf Mellanox.

Nvidia komt steeds meer in het vaarwater van Intel terecht. Naar verluidt heeft Nvidia nu een bod gedaan op Mellanox, een chipfabrikant die bekend staat om zijn performante computing en netwerktechnologie. Hoewel het niet duidelijk is hoeveel Nvidia bereid was op tafel te leggen, zou volgens Reuters Nvidia misschien zelfs bereid zijn om meer dan 7 miljard dollar te bieden. Dat is aanzienlijk meer dan de 6 miljard dollar die Intel eerst bood.

Mellanox en Intel weigerden alle commentaar, terwijl Nvidia niet bereikbaar was voor commentaar. Volgens Reuters zou Nvidia de deal echter nog deze maand in de wacht kunnen slepen.

Nvidia heeft alvast reden genoeg om een deal af te sluiten met Mellanox. Zo kan de deal erg nuttig zijn voor servers, supercomputers en andere situaties waarbij verschillende processoren tegelijkertijd moeten werken. Daarnaast zou het ook erg nuttig kunnen zijn voor zelfrijdende wagens, waarbij verschillende processoren verschillende handelingen tegelijkertijd moeten coördineren. Ook de verschillende verbindingen tussen meervoudige GPU's in gamingcomputers kunnen baat hebben bij de deal.

Voor Intel zou een deal met Mellanox dan weer kunnen helpen bij hun kwantumambities en andere technologieën, die afhangen van erg snelle verbindingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business