Nieuws

Microsoft brengt Android-apps naar Windows 10 via screen mirroring

Microsoft test momenteel een update voor de Your Phone-app die je toelaat om je Android-telefoon te koppelen aan Windows 10.

Microsoft is momenteel bezig met het testen van een update van de Your Phone (Jouw Telefoon)-app voor Windows 10. In de update kan je als Android-eigenaar door je telefoon browsen en je favoriete apps op je computer gebruiken. Hiervoor gebruikt Microsoft screen mirroring.

Deze bètatest zorgt met andere woorden voor een grote stap vooruit als het op de Your Phone-applicatie aankomt. Momenteel kan je met de applicatie enkel recente foto’s bekijken en SMS-berichten versturen. Om de nieuwe functionaliteit uit te proberen moet je deel uitmaken van Windows Insider. De Your Phone-app bestaat uit twee delen, een overzichtsscherm en het scherm van je telefoon. In het overzicht kan je apps aanklikken die daarop gelanceerd zullen worden op je telefoon.

De functionaliteit is momenteel beperkt tot computers met Bluetooth en een Low Energy Peripheral-modus. Dat zijn er momenteel niet heel veel, maar toevallig staat Microsoft’s Surface Go wel op dat lijstje. Aan de andere kant is ook het aantal telefoons beperkt en zal je enkel de Samsung Galaxy S8, S8 Plus, S9 en S9 Plus kunnen gebruiken. Deze lijst zal wel uitgebreid worden.

Er zijn zeker situaties waarin deze combinatie van Android en Windows van pas zal komen en we kunnen dus ook niet anders dan dit soort initiatieven toejuichen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business