Stream pc-beelden naar je Xbox One dankzij Wireless Display update

Microsoft heeft een update van de Wireless Display app uitgerold. Dankzij de update is het nu mogelijk om pc-games te streamen naar je Xbox One.

Pc-games streamen naar je Xbox One, het lijkt de omgekeerde wereld. De tegenovergestelde richting – Xbox One games streamen naar je PC – is namelijk al langer mogelijk via de Xbox-app. Dankzij een nieuwe update van de Wireless Display app kan je nu je pc streamen naar je Xbox One. Bovendien is er ook ondersteuning voor Xbox controllers zodat je pc-games vanuit je zetel kan spelen. Het zal echter niet mogelijk zijn om een toetsenbord en muis te gebruiken. Mogelijk komt daar verandering in, want Microsoft kondigde eerder al aan dat ze ondersteuning voor toetsenbord en muis naar de Xbox One brengen.

De applicatie maakt gebruik van Miracast om een connectie te leggen tussen een pc en een ander apparaat dat Miracast kan ontvangen, zoals de Xbox One. Via de sneltoets Windows-teken + P krijg je nu ook je Xbox One te zien in de lijst. Een kanttekening is dat het niet mogelijk is om beschermde content, zoals Netflix, te streamen via Miracast. Een andere stream waar geen beveiliging op zit, zou wel moeten lukken.

De app heette vroeger Connect, maar gaat nu dus door het leven als Wireless Display. De bijgewerkte versie was reeds beschikbaar voor testers, maar is nu door iedereen te downloaden via de Microsoft Store.