Nieuws

Uber haalt vermoedelijk 1 miljard dollar op

Uber is op zoek naar nieuwe investeerders voor hun zelfrijdende technologieën.

Uber is momenteel verwikkeld in onderhandelingen met investeerders, waaronder ook Softbank Vision Fund, om een investering van 1 miljard euro aan de haak te slaan voor zijn zelfrijdende unit. De deal zou ervoor zorgen dat de waardering van Uber tussen de 5 en de 10 miljard dollar zou komen te liggen. Zo bericht de Wall Street Journal. Uber wenste geen commentaar te geven op de mogelijke investering.

Het nieuws komt er nadat eerder dit jaar bekend raakte dat Uber zo'n 20 miljoen dollar per maand verbraste bij de ontwikkeling van zelfrijdende technologieën.

Volgens de Wall Street Journal zou de deal zelfs volgende maand al afgerond kunnen worden, ietsjes voordat Uber zijn kans op de beurs zou wagen. De elektrische wagenfabrikant diende namelijk in december vorig jaar al de nodige paperassen in bij de SEC om zich te verzekeren van een beursgang in 2019. Opvallend genoeg werden die documenten slechts een paar uur ingediend nadat concurrent Lyft ook hetzelfde deed.

Uber is nu op zoek naar financiering voor hun zelfrijdende segment. Het zou het taxiplatform wel goed doen om wat extra geld ingepompt te krijgen. Een validatie van 10 miljard dollar zou hun beschadigde reputatie ietwat uit het slop kunnen halen.

Toch zijn er al kapers op de kust. Waymo, het dochterbedrijf van Alphabet dat ook inzet op zelfrijdende technologie, wil ook kapitaal ophalen. Kapitaal van een externe investeerder zou de kosten sterk kunnen drukken voor Waymo, maar Waymo zelf ziet het niet echt zitten om de teugels te zeer te laten vieren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business