Het is onduidelijk of de trend van vouwbare telefoons effectief zal aanslaan bij de grote massa, maar desalniettemin wil elke fabrikant een vouwbare smartphone in zijn assortiment. Google doet er zelfs nog een schepje bovenop met een beeldscherm dat op twee punten vouwbaar is.

Advertentie

Het patent werd ontdekt door Patently Mobile. Een van de afbeeldingen van het patent toont een oled-scherm dat op twee plaatsen kan worden gevouwen. Google heeft echter nog nooit eigen hardware ontwikkeld voor zijn apparaten, dus het is best opvallend dat ze nu een patent indienen voor een eigen beeldscherm. Google deed hiervoor in het verleden steeds beroep op partijen zoals Foxconn, HTC en LG.

The Verge merkt op dat dit nog niet hoeft te betekenen dat Google effectief zijn eigen vouwbaar beeldscherm zal ontwikkelen. Het zou namelijk eerder zou zijn dat Google een licentie op het platform zou verlenen aan een andere partij die dan het scherm effectief kan ontwikkelen.

Verder is het ook opmerkelijk dat het woord “telefoon” of “smartphone” niet voorkomt in het patent. In plaats daarvan wordt er verwezen naar een scherm dat gebruikt kan worden voor “modern computing devices”. Het zou dus verder kunnen gaan dan simpelweg smartphones.

Advertentie