Nieuws

60% van de antivirusapps op Android is onbetrouwbaar

Ook je Android-smartphone kan baten bij een goede antivirusapp. Het blijkt alleen iets moeilijker dan verwacht om de rotte appels te vermijden.

De website AV-Comparatives staat, zoals de naam al doet vermoeden, bekend om zijn vergelijkende tests van uiteenlopende zaken. Sinds 2017 heeft het ook een vergelijking van antivirusapps op Android-smartphones geïntroduceerd. Dit jaar heeft het opnieuw een hele reeks apps aan een test onderworpen en de resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven.

Voor het onderzoek heeft AV-Comparatives 250 verschillende antivirusapps gebruikt en deze telkens onderworpen aan dezelfde testen. Hierbij werden de 2.000 meest voorkomende malwarebedreigingen voor Android-smartphones losgelaten om de reactie van de antivirussoftware te testen. Het resultaat was dat slechts 80 van deze apps meer dan 30% van de malware herkenden en geen enkele keer vals alarm sloegen. 138 apps herkenden minder dan 30% van de malware en sloegen wel enkele keren vals alarm bij veilige bestanden van de Google Play Store. Tot slot waren er nog 32 overige apps die intussen niet meer beschikbaar zijn in de Play Store.

De problemen bij de slechte antivirusprogramma’s waren vervolgens erg uiteenlopend. De conclusie is simpelweg dat ze ronduit ineffectief en/of onbetrouwbaar zijn. Soms zitten er bugs in de apps en andere melden dan weer alleen oudere malware, maar zien de nieuwere varianten door de vingers.

Als je wil weten welke apps betrouwbaar zijn en welke net niet, verwijzen we je graag door naar het onderzoek van AV-Comparatives waar deze apps per categorie in een lijst staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business