Google Inbox verdwijnt op 2 april

Googles Inbox-app verdwijnt op 2 april samen met sociaal netwerk Google+.

Google heeft vaak honderden projecten tegelijkertijd lopen en het zou een mirakel zijn als die allemaal even succesvol waren. Om de zoveel tijd kondigt de techgigant dan ook het einde van een applicatie aan. Google+ werd recent al als slachtoffer gekozen en nu is ook Google Inbox aan zijn laatste dagen begonnen. Beide toepassingen houden op met bestaan op 2 april.

Wie momenteel inlogt krijgt in Inbox een bericht te lezen dat de app binnen 15 dagen zal verdwijnen. Bij de meeste gebruikers zal dit niet als een verrassing komen, want Google kondigde vorig jaar al aan dat de app geen lang leven meer zou genieten. Geen nood echter, want wie zijn Gmail-account wil raadplegen kan daarvoor gewoon gebruik maken van de Gmail-app. Deze heeft recent nog een nieuw design gekregen en een aantal nieuwe mogelijkheden, waaronder smart compose, dat suggereert wat het volgende woord in je zin moet zijn.

Enkele functies van Inbox zullen niet beschikbaar zijn, maar het duurt hoogstwaarschijnlijk niet lang voordat Google de meest populaire onder hen ook in de Gmail-app introduceert.