Netflix content zal uiteraard niet beschikbaar zijn via Apple-streaming

Bij Netflix wil men duidelijk zijn dat hun content niet zal verschijnen op het nieuwe streamingplatform van Apple.

Advertentie

Volgende week, op 25 maart om precies te zijn, zal Apple zijn eigen streamingdienst voorstellen. In een poging om toch ook een graantje van de hype daarrond mee te pikken, liet Netflix CEO Reed Hastings vandaag weten dat het hun series en films niet beschikbaar zou maken op de dienst. Met andere woorden, exact wat iedereen verwachtte.

"Wij hebben liever dat onze klanten onze content op onze dienst kijken." Aldus Hastings. Toen hem werd gevraagd wat hij van de concurrentie vindt, zei Hastings dat het voor Netfllix belangrijk is om niet afgeleid te worden door hen, maar wel te leren van wat zij doen. Het gaat immers om populaire en financieel sterke bedrijven (onder andere Disney en Warner Brothers) die "ongetwijfeld geweldige ideeën hebben voor series en die kunnen wij dan lenen. Concurrentie maakt deze industrie namelijk beter."

Apple-streaming wordt volgende week aangekondigd en verschijnt mogelijk nog voor de zomer. De verwachte prijs voor de service ligt op 10 dollar per maand en combi-abonnementen met bijvoorbeeld Apple Music zijn te verwachten. Disney+ verschijnt op zijn beurt in het najaar, maar prijsinformatie is nog niet beschikbaar.