Somfy lanceert slimme rolgordijnen genaamd Huna in België en Nederland

In een smart home kan je zowat alle elektrische apparaten bedienen met je smartphone. Daar kan je nu ook de Huna slimme rolgordijnen aan toevoegen.

Advertentie

Als je nog op zoek zou zijn naar een upgrade voor je smart home, dan is die zoektocht nu voorbij. Somfy, dat vooral bekend is van slimme beveiligingstechnologie, heeft nu de Huna slimme rolgordijnen toegevoegd aan zijn aanbod. Maar hoe slim zijn die gordijnen precies?

Ten eerste is er natuurlijk de mogelijkheid om de rolgordijnen naar omhoog en naar beneden te doen met een smartphoneapp. Je kan daarnaast ook de rolgordijnen afzonderlijk of in groepen bedienen. Voor de zekerheid wordt er nog een draadloze wandschakelaar meegeleverd met een bereik van 20 meter waarmee je de Huna gordijnen ook kan bedienen. Met de app kan je vervolgens profielen en timers instellen zodat de gordijnen automatisch een bepaalde positie aannemen op een bepaald tijdstip. Als je de meegeleverde lichtsensor koppelt aan de rolgordijnen, kunnen ze automatisch naar boven of beneden rollen.

De installatie van de Huna gordijnen zou je tot slot zelf tot een goed einde kunnen brengen in amper tien minuten. Zoals bij de meeste smarthometoepassingen zit je hier niet te knoeien met kabels aangezien zowel de rolgordijnen, wandschakelaar als lichtsensor een ingebouwde batterij hebben. Bij de rolgordijnen zelf heeft deze een levensduur van drie jaar. Let wel dat er hierbij gerekend wordt dat de gordijnen slechts één keer per dag omhoog en weer naar beneden gaan. In de praktijk zal je die drie jaar dus niet halen.

De beginprijs van de gordijnen ligt op 337 euro en per lichtsensor betaal je 65 euro.

Advertentie