Nieuws

Apple iMac Pro kan geleverd worden met maximaal 256 GB RAM-geheugen

Apple bracht vorig jaar de iMac Pro uit als oplossing voor de oude Mac Pro-gebruikers. In 2019 ontvangt de all-in-one een upgrade naar 256 GB RAM-geheugen, al betaal je daar voorlopig wel een nier voor.

Apple bracht in 2018 de iMac Pro aan. Qua design komt de all-in-one overeen met de ‘standaard’ iMac, met uitzondering van de Space Grey-afwerking. Met de nieuwe iMac Pro moest Apple een oplossing bieden voor klanten die voorheen gebruik maakten van de Mac Pro, een desktop die sinds 2013 al geen vernieuwingen heeft gezien. 19 maart bracht de Amerikaanse hardwaregigant al wijzigingen aan bij de iMac, maar ook de iMac Pro is aangepast. In plaats van maximaal 128 GB DDR4-RAM is er ondersteuning voor 256 GB RAM-geheugen. Zoals we gewoon zijn van Apple, zal je daar behoorlijk voor moeten betalen.

Apple heeft op zijn website een ‘basisversie’ van de iMac Pro staan. Daar betaal je momenteel nog 5.497 euro voor. In de basis krijg je ‘slechts’ een 8-core Intel Xeon W-processor 32 GB DDR4-geheugen (ECC). In deze versie zit ook al een 1 TB SSD en een AMD Radeon Pro Vega 56 met 8 GB HBM2-geheugen. Toch is dat niet voor alle iMac Pro-gebruikers voldoende, zo blijkt uit de configuraties die beschikbaar zijn. Apple biedt nu namelijk de optie aan om naar 256 GB RAM-geheugen te configureren. Dat kost je wel een nier, want de upgrade kost 6.240 euro, meer dan wat de basisversie van de all-in-one kost. Wel heeft Apple in de kosten gesneden voor upgrades naar 64 en 128 GB, die nu respectievelijk 480 en 2.400 euro kosten.

AMD Radeon Pro Vega 64X

Upgradeprijzen van de CPU’s zijn niet gewijzigd, ook zijn er geen nieuwe opties beschikbaar. Daarmee ligt het maximale aantal rekenkernen nog altijd op achttien, deze upgrade kost 2.880 euro. Upgrades voor het opslaggeheugen zijn ook iets goedkoper geworden. 2 en 4 TB kosten nu respectievelijk 720 en 2.880 euro, waar dit voorheen nog 960 en 3.360 euro was. Als laatst biedt Apple nog een toevoeging in de GPU-tak, met de ‘nieuwe’ AMD Radeon Pro Vega 64X, vermoedelijk met een hogere klokfrequentie. Ook zijn de prijzen vanwege deze nieuwe optie aangepast: de upgrade naar de Vega 64 met 16 GB HBM2 geheugen kost nu 660 euro. Een upgrade naar de Radeon Pro Vega 64X kost momenteel 840 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business