Facebook Messenger komt met threads voor je berichten

Facebook Messenger heeft nu ook threads beschikbaar om je conversaties duidelijker te maken. Al laat het nut ervan in de praktijk nog best te wensen over.

Advertentie

Facebook werkt al een tijdje aan het gebruiksvriendelijker maken van Messenger door nutteloze functies te verwijderen en nieuwe interessante dingen toe te voegen. Eén van die dingen lanceert vandaag en het gaat over de mogelijkheid om direct op een bericht van je gesprekspartner te reageren (met tekst, dit ging al met Reacties), wat resulteert in een nieuwe ‘thread’.

Als je met vrienden in een groepschat zit, kunnen er al eens snel verschillende gesprekken door elkaar gevoerd worden en dan is het in Messenger moeilijk om nog het overzicht te behouden. Door de toevoeging van threads is dat verleden tijd. Het oorspronkelijke bericht wordt immers terug naar voren gehaald, met de reply daaronder.

Bij onze test bleek dat enkel het originele bericht of het laatste bericht in de thread opnieuw getoond wordt en het gaf eerlijk gezegd een nogal chaotische indruk. Het lijkt goed voor een snelle reply in een 1-op-1 gesprek, maar in een groepsgesprek gaat deze nieuwigheid niet veel helpen, buiten dan een kleine herinnering tonen van waarover het gesprek ging. Ook het feit dat je steeds je vinger op het vorige bericht moet houden tot je de optie krijgt om een reply te schrijven, is best tijdrovend en niet intuïtief.

Facebook Messenger replies

De functie is ook al een tijdje beschikbaar in WhatsApp en het feit dat ze nu op Messenger verschijnt is opnieuw een teken van de ambitie van Facebook om één groot chatplatform te creëren dat Messenger, Instagram chat en WhatsApp samenbrengt. Dit zal nog niet voor morgen zijn, maar de kans is groot dat het er aan zit te komen.

Update: Arno liet ons weten dat je ook naar rechts kan swipen om sneller een reply te typen. Veel intuïtiever, bedankt!

Advertentie