Nieuws

Windows 7 patch waarschuwt gebruikers: stap over op Windows 10

Wie nog steeds Windows 7 gebruikt, stapt best over op Windows 10. Microsoft waarschuwt gebruikers via een patch voor het besturingssysteem.

Hoewel Microsoft er alles aan doet om gebruikers te motiveren om over te stappen naar Windows 10, blijft Windows 7 nog steeds een zeer sterk marktaandeel hebben. Zo’n 37 procent van gebruikers houdt vast aan het besturingssysteem en Microsoft waarschuwt hen nu via een patch om voor 14 januari 2020 over te stappen en zo geen onnodige veiligheidsrisico’s te nemen.

De patch werd verspreid op woensdag en verduidelijkt hoe er in 2020 geen oplossingen meer zullen verschijnen voor beveiligingsproblemen en -kwetsbaarheden. Het besturingssysteem is dan meer dan 10 jaar oud en genoeg is genoeg voor Microsoft. De pop-ups zullen beginnen verschijnen vanaf 18 april.

Hoewel Microsoft nogal opdringerig kan overkomen, is het toch aan te raden om de stap te zetten. Windows 10 is gebouwd op een veel betere basis dan Windows 7 en zal er in alle gevallen voor zorgen dat je gegevens beter beschermd zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor Windows 8 gebruikers, al mogen zij nog ondersteuning verwachten tot 10 januari 2023. Bedrijven die nog gebruik maken van Windows 7 kunnen betalen voor extra ondersteuning tot 2023.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business