Apple's televisiedienst kan hub worden voor andere streamingsdiensten

Apple doet op 25 maart zijn streamingdienst uit de doeken, maar tot op vandaag is er nog niets concreet geweten betreffende de werking van de dienst. Een nieuwe gerucht zegt nu dat het geen Netflix-concurrent wordt, maar net een soort van portaalpagina voor andere streamingdiensten.

Advertentie

Streamingdiensten schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond. Netflix, Disney, Amazon, Hulu, HBO, iedereen heeft een eigen streamingdienst. Het idee van Apple zou zijn om deze allemaal te groeperen in de streamingdienst van Apple, dat schrijft Recode.

Dat betekent echter niet dat Apple geen eigen content zal maken. Aan de hand van originele content, zou Apple namelijk nieuwe gebruikers willen lokken. Vervolgens kunnen die gebruikers abonnementen nemen op andere streamingdiensten. Apple zal vervolgens – uiteraard – een deel van dat aankoopbedrag voor zich houden. Apple zou ook bundels aanbieden die verschillende streamingdiensten bevatten om het voor de eindgebruiker voordeliger te maken. Netflix heeft reeds bevestigd dat ze geen deel zullen uitmaken van de nieuwe Apple TV Store.

Hoe de vork precies in de steel zit, zullen we maandagavond om 18:00 weten tijdens het Apple Event.

Advertentie