Nieuws

Gmail verdwijnt in beperkte mate van IFTTT

Onder de vlag van Project Strobe, zal Google op 31 maart heel wat veranderingen doorvoeren om de beveiliging van zijn diensten te verhogen. Dit zorgt er echter ook voor dat IFTTT hieronder lijdt.

Met IFTTT kan je in enkele klikken automatiseringen aanmaken: "als er iets gebeurt op dit platform, doe dan dit". IFTTT meldt nu via een blogbericht dat de wijzigingen aan het API-systeem van Google grote gevolgen zullen hebben. Het zal namelijk niet meer mogelijk zijn om Gmail te gebruiken als zogenaamde 'trigger' en de actie om een concept aan te maken in Gmail, zal eveneens niet meer werken. Andere acties, zoals een mail sturen naar iemand anders of naar jezelf, zullen wel blijven werken.

Door de wijzigingen die Google doorvoert, zou het een enorm werk vragen om Gmail terug volledig bruikbaar te maken op IFTTT. Beide bedrijven hebben samengewerkt om zoveel mogelijk functionaliteiten te behouden, maar de triggers en het aanmaken van een concept konden dus niet worden gered.

Andere Google-diensten zullen wel blijven werken op IFTTT na 31 maart. Het is enkel Gmail dat lijdt onder de wijzigingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business